Nové webové stránky

14. března 2022

Dějiny sborových stránek

Nové webové stránky
14. března 2022 - Nové webové stránky

2003-2012

www.volny.cz/cce.ostrava – tohle byla adresa na našich prvních stránek. Sloužily nám skoro dekádu (2003-2012). Staral se o ně Petr Holibka.

stare-www

2012-2022

Od podzímu 2012 jsme si zvykali na adresu ostrava.evangnet.cz, a na ní na stránky dělané w šablonách Wordpressu.

stary web2

2022-

Uplynula tedy další dekáda, a od 14. března máme nové stránky. Využili jsme celocírkevní nabídku - šablonu z dílny společnosti VIZUS, která připravila tzv. "rodinu webů ČCE". Zde uvádíme citaci ze stránek: podpora.e-cirkev.cz

Ta šablona byla výstupem strategického plánu ČCE. V roce 2021 došlo k propojení velké části všech webů spravovaných ústředím ČCE (jako jsou např. e-cirkev.cz, ustredicce.cz, synodcce.cz, web Martina ve Zdi, Domku Na Sboru v Kunvaldu, evangelickyzpevnik.cz či ccereality.cz), do nového systému se společnou administrací. Do té doby byly weby spravovány v několika systémech u různých provozovatelů. Nové řešení zásadně ušetří církvi prostředky za administraci a weby zpřehlední.
Zároveň nám tento systém – tzv. rodina webů, umožní zakládat velmi jednoduše nové weby sborů či projektů, které si mezi sebou mohou sdílet informace, články, posílat newslettery či využívat formuláře. Všechny mají společný základní design a barevnost nebo umožní administrovat weby daleko více lidem.